Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam yahut çörek otu
Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ılık süt, su, şeker ve mayamızı derin, yoğurma kabına alalım karıştırdıktan sonra on dakika ağzını kapatarak dinlendirmeye bırakalım. Mayanın daha uygun çalışması için yapıyoruz bunu.
- Sonrasında sıvı yağ ve tuzunu ekleyip yavaş yavaş denetimli bir formda ununu ekleyelim. Çok yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Üzerini streçle sarıp, 40 dakika mayalanmaya bırakacağız. Mayalanma süreci sonrasında biçim vererek yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. 40 dakika da bu formda mayalanmaya bırakacağız.
- Mayalanma süreci sonrasında da üzerlerine bir yumurta sarısını sürüp, isteğe bağlı olarak susam yahut çörek otu ile süsleyebilirsiniz.
- 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????
Poğaça (Akşam Yoğur Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı