iltasyazilim
FD Üye
Pofuduk Pastane Tadında Açma Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yaş maya
*2 5 yemek kaşığı şeker
*3 su bardağı ılık süt
*2 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*10, 5 su bardağı un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Pofuduk Pastane Tadında Açma Tarifi Yapılışı
1
*Açma tarifi için ilk önce yoğurma kabına maya ılık sütü ve şekeri alıp karıştırıyoruz
*Daha sonra sarisini ayırmış olduğumuz yumurta ile sıvı yağ ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi karıştırıyoruz
*Karışan malzemelere azar azar un ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru çok karıştırmamız bize daha çok kabarmasını sağlar iyice harmanlıyoruz
*Üzerine bir bez parçası örtüp 1 saat hamurumuzu dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamurun kabardığını görebiliriz
*Hamurumuzu bezelere ayırıyoruz bu istediğiniz büyüklüğe göre değişir
*Ben 18 parçaya ayırdım ve açmalarım gayet büyük oldular
*Ayırdığımız bezeleri 20 dk daha bekletiyoruz
*Üzerine bir bez örterek
*Süre sonunda her bezeyi elimizle katı yağ sürerek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz
*Bunun için oklavaya gerek yok elinizle de açabilirsiniz
*Açtığımız 2 hamuru rulo yapıp saç örgüsü şeklinde örüyoruz
*Yani 18 bezeden 9 adet açma çıkıyor o şekilde düşünelim
*Bütün işlemi bitirdikten sonra tepsiye dizdiğimiz açmaları tepside 30 dk daha mayalandırıyoruz
*Tepside mayalanmanın devam ettiğini göreceksiniz
*Ayırdığımız yumurta sarısını açmalarımızın üzerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derecede 30 dk pişiriyoruz
*Fırından çıkınca sertleşmemesi için üzerine temiz nemli bir bez koymanız açmanızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır
AFİYET OLSUN
*1 paket yaş maya
*2 5 yemek kaşığı şeker
*3 su bardağı ılık süt
*2 adet yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tuz
*10, 5 su bardağı un
Üzeri için;
*1 yumurta sarısı
*Susam
Pofuduk Pastane Tadında Açma Tarifi Yapılışı
1
*Açma tarifi için ilk önce yoğurma kabına maya ılık sütü ve şekeri alıp karıştırıyoruz
*Daha sonra sarisini ayırmış olduğumuz yumurta ile sıvı yağ ve tuzu ilave edip bütün malzemeyi karıştırıyoruz
*Karışan malzemelere azar azar un ilave edip ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Hamuru çok karıştırmamız bize daha çok kabarmasını sağlar iyice harmanlıyoruz
*Üzerine bir bez parçası örtüp 1 saat hamurumuzu dinlendiriyoruz
*Dinlenen hamurun kabardığını görebiliriz
*Hamurumuzu bezelere ayırıyoruz bu istediğiniz büyüklüğe göre değişir
*Ben 18 parçaya ayırdım ve açmalarım gayet büyük oldular
*Ayırdığımız bezeleri 20 dk daha bekletiyoruz
*Üzerine bir bez örterek
*Süre sonunda her bezeyi elimizle katı yağ sürerek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz
*Bunun için oklavaya gerek yok elinizle de açabilirsiniz
*Açtığımız 2 hamuru rulo yapıp saç örgüsü şeklinde örüyoruz
*Yani 18 bezeden 9 adet açma çıkıyor o şekilde düşünelim
*Bütün işlemi bitirdikten sonra tepsiye dizdiğimiz açmaları tepside 30 dk daha mayalandırıyoruz
*Tepside mayalanmanın devam ettiğini göreceksiniz
*Ayırdığımız yumurta sarısını açmalarımızın üzerine sürüp önceden ısıtılmış 170 derecede 30 dk pişiriyoruz
*Fırından çıkınca sertleşmemesi için üzerine temiz nemli bir bez koymanız açmanızın daha yumuşak olmasını sağlayacaktır
AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.