Pirinçli Lahana Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo lahana
- 1 büyük uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Su tuz
Pirinçli Lahana Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Lahanayı ince olacak formda doğruyoruz başka bir tencerede soğanı iri iri kesiyoruz.
- Üzerine sıvı yağını salçasını ekleyip, kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine lahanayı bide uygunca yıkayıp, suda beklettiğimiz 1 su bardağı pirinci, tuzunu, pul biberini birlikte koyuyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
- Üzerini iki parmak geçecek kadar su ek ediyoruz, orta ateşte lahana uygunca yumuşayana dek pişiriyoruz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.