Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçlerimizi birinci evvel bir kabın içerisine alalım.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ekleyelim ve sıcak şu koyup 30 dk dinlendirelim.
- Daha sonra pirinçlerimizi bol suda nişastasını bırakana kadar yıkayalım. Nişastasından ayrıldığı vakit suyunuz daha berrak olacaktır.
- Tavamıza sıvı yağımızı koyalım. Yağ ısınınca pirinçlerimizi ekleyip kavuralım.
- Kavurma süreci devam ederken tereyağımızı ekleyip kavuralım.
- Kavrulan pirincimize sıcak suyumuzu ekleyelim.
- Tuzumuzu da ekleyip bir iki kez karıştıralım.
- Altı kısık halde kapağını hiç açmadan suyu çekene kadar pişirelim.
- Tencereyi hafif eğdiğinizde şu gelmiyorsa kapağını açabilirsiniz.
- Pilavın püf noktası pişerken kapağının açılmamasıdır ve altı kısık ocakta pişmelidir.
- Pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu yahut bir bez örtelim kapağını kapatıp 20 dk dinlendirelim.Afiyet olsun.
Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.