Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Usulü Unutun, Bu Pilav En Pratik Tana Tane) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pirinç
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım fincan sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tel şehriye
- 3 damla limon suyu
Pirinç Pilavı (Bildiğiniz Yolu Unutun, Bu Pilav En Pratik Tana Tane) Tanımı Yapılışı
- Pirinçler üzerini geçecek biçimde kaynar su ekleyin 1 tatlı kaşığı tuz ile 20 dk bekletilir.
- Nişantaşı büsbütün gidince kadar yıkayın süzgüye alın.
- Tencere ye yağı ve şehriyeyi koyalım pembeleşinceye dek bekletelim tencereyi kenara çekip biraz serinlensin suyunu koyalım.
- Kaynayan suya pirinci ekleyin tereyağı ve limon suyu bir iki damla sıkın kapağını kapatalım.
- Altını kısıp suyunu çekene kadar kapağını açmayınız.
- Tane tane pismiş olacak pilavınız bir tıp nazikçe karıştırıp kapağını kapatın ve biraz demlenmesini bekleyin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.