Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pırasalı Mayalı Bükme Tarifi

Pırasalı Mayalı Bükme Tarifi
0
92

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pirasali-mayali-bukme-tarifi.jpg

Pırasalı Mayalı Bükme Tanımı İçin Materyaller


Hamuru İçin
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
Ortasına Sürmek İçin
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 kase ezilmiş haşhaş
İç Harcı İçin
  • Yarım kg pırasa
  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri İçin
  • Susam
  • Çörek otu

Pırasalı Mayalı Bükme Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru mayalamak için un hariç bütün gereçleri bir yoğurma kabına alın karıştırın azar azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin mayalanmaya bırakın.
  2. Öteki tarafından pırasaları yıkayıp doğrayın üzerine tuzu ek edin elinizle güzelce ovun üzerine baharatları ve peyniri ek edin karıştırın kenara alın.
  3. Sıvı yağ ve haşhaşı karıştırın kenara alın. Mayalanan hamuru 3 modüle bölün tezgah üzerinde bir santim kalınlığında açın ortasına haşhaş sürün.
  4. Rulo biçiminde sarın yumurta büyüklüğünde kesimler kesin tezgah üzerinde çay tabağından büyük açın ortasına pırasalı harçtan göz kararı koyup birinci evvel kenarlarını kıvırıp sonra öbür iki ucunu birleştirip kapatın.
  5. Hamur bitene kadar devam edin yağlanmış fırın tepsisine aralıklı dizin. Üzerine yağlı haşhaşlı karışımından sürün.
  6. Son olarak çörek otu ve susam dökün. 10 dakika bekletin evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun ????
 

Similar threads

Mis Gibi Sıcacık Pırasalı Mayalı Gözleme Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo un1 su bardağı sıcağa yakın süt1 su bardağı sıcağa yakın su1 tane yaş maya ( 42 gr)1 tatlı kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz İç harcı için, Yarım kilo ayıklanmış ince doğranmış pırasaYarım kalıp beyaz peynir1 tatlı kaşığı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Haşhaşlı Bükme Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı su1 çay bardağı sıvı yağ1 tane yumurta ( beyazı içine sarısı üzerine)1 paket instant maya1 yemek kaşığı tuz2 yemek kaşığı şeker5.5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) İçi için: 5 yemek kaşığı haşhaş ezmesi1 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Komat (Pırasalı Arnavut Böreği) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için : 8 su bardağı un3 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı instant maya1 tatlı kaşığı tuzAçmak için biraz un Aralarına sürmek için 1 kase sıvı yağ İç gereci : 4 adet pırasaYarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Afyon Metodu Bükme Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin; 15 su bardağı un1 çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı un1 fiske şeker1 tane yumurta1 ölçü ılık su1 tatlı kaşığı üzüm sirkesi İç Harcı İçin; 1 kilo kadar haşlanmış yeşil mercimek1 tatlı kaşığı tuzYarım tatlı kaşığı karabiberYarım tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Pırasalı Peynirli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yufka İçi için; 2 sap pırasa1 çimdik tuz2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir1 avuç maydanoz1’er çimdik kırmızı pul biber ve karabiber1 adet yumurta sarısıSıvı yağÇörek otu Sosu için; 1/2 (yarım) kase yoğurt1/2 (yarım) kase sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt