
Pırasalı Peynirli Rulo Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
- 2 sap pırasa
- 1 çimdik tuz
- 2 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 1 avuç maydanoz
- 1’er çimdik kırmızı pul biber ve karabiber
- 1 adet yumurta sarısı
- Sıvı yağ
- Çörek otu
- 1/2 (yarım) kase yoğurt
- 1/2 (yarım) kase sıvı yağ
Pırasalı Peynirli Rulo Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İçi için: pırasayı ince ince doğrayın. Bir miktar yağ ve tuz ilavesi ile yanmaz tavada ölene kadar soteleyin.
- Ocaktan almadan önce kırmızı pul biber ve karabiber ilave edin. Maydanozu ince ince doğrayın ve karışıma ilave edin. Soğuduktan sonra beyaz peyniri ezerek ekleyin.
- Her bir yufkayı 2’ye bölün. Yoğurdu hafif sulandırarak fırça yardımı ile her tarafına sürün. 1 çorba kaşığı sıvı yağı gezdirin. Yufkanın düz tarafına içi yerleştirin.
- Kenarlarından içe katlayarak rulo şeklini verin. Gül böreği şeklinde yağladığınız tepsinin ortasına yerleştirin.
- Diğer parçaları da aynı şekilde işlem yaparak etrafına yerleştirin. Kalan sosu fırça ile böreğin üzerine iyice yedirin. 2 saat buzdolabında dinlendirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serperek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???? ????