teknolojiuzmani
FD Üye
Pırasa Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet pırasa
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsaklı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Pırasa Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye alınan zeytinyağında, yemeklik doğranan soğan kavrulur.
- Daha sonra rendelenen sarımsaklar, ince doğranan pırasa eklenir; kısık ateşte orta ara karıştırarak tencerenin kapağı kapalı biçimde pişirilir.
- 10-15 dakika sonra salça, tuz ve karabiber ek edilir, 5 dakika daha pişirilir.
- En son rendelenen havuç eklenir, karıştırılır.
- 10 dakika kadar sonra altı kapatılır.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine biraz sulandırıp tuz ve sarımsak eklediğimiz süzme yoğurt, onun üzerine de tereyağı ve toz kırmızıbiberle hazırladığımız yağ gezdirilir, servis edilir.
Pırasa Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.