Pırasa Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg pırasa
- 1 soğan
- 1 sarımsak
- 1çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1çay kaşığı pul biber
- Sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 2 kaşık tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Pırasa Kavurması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı sıvı yağda kavuruyoruz.
- Yıkayıp halka formunda ince ince doğradığımız pırasalarıda tencereye alıp karıştıralım.
- Hafif kavurduktan sonra baharatlarını bir çay bardağı suyu ek edip pişirelim.
- Pişirip soğuttuğumuz pırasaların üzerine yoğurdu onun üzeri eritip kırmızı toz biber eklediğimiz tereyağınıda gezdirip servis edebiliriz. Afiyet olsun????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.