Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piliç Topkapı

Piliç Topkapı
0
78

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet kemiğinden sıyrılmış dövülmüş tavuk kalça
Marine için:
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
İç pilav için:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı kuş üzümü
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam yenibahar
  • 1 tutam nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Salçalı sos için:
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Piliç Topkapı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak tavuk etlerini bir kapta süt ve tuz ile bir saat kadar marine etmek için bekletelim.
  2. Daha sonra bir tavaya soğanı yemeklik doğrayalım biraz sıvı yağ dökerek soğanları kavuralım.
  3. Üzerine yıkamış olduğumuz pirinçleri ekleyelim biraz kavuralım.
  4. Daha sonra baharatlarını ve kuş üzümü ekleyelim en son sıcak su ekleyelim ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakalım.
  5. pişen pilavın altını kapatıp demlenmeye bırakalım marine olan tavuklardan birini alalım ve orta uzunluk çukur bir kasenin içine derisi alta gelecek formda yerleştirelim.
  6. İçerisine pilavdan yerleştirip üzerini kapatalım ve borcama zıt çevirelim.
  7. Diğerlerini de birebir halde yapalım ve üzeri için hazırladığımız salçalı sostan üzerilerine dökelim.
  8. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar 35-40 dakika pişirelim.
Piliç Topkapı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Piliç Topkapı Tanımı İçin Malzemeler ️5 adet kemiği ayrılmış kalçalı tavuk budu Butları marine için; ️2 yemek kaşığı zeytinyağı️1/2 (yarım) çay kaşığı tuz️1 çay kaşığı karabiber İç pilav için; ️1 adet kuru soğan️1 su bardağı baldo pirinç️1 yemek kaşığı dolmalık fıstık️1 yemek kaşığı kuş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Topkapı Piliç Tanımı İçin Malzemeler 4 modül kalçalı but İç pilav için 1,5 su bardağı pirinç1 adet soğan1 küçük paket dolmalık fıstık1 tatlı kaşığı yenibahar1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiberbir tutam rende muskatÇok az tarçınKuş üzümü 2 yemek kaşığı suda beklemiş Sos için 1 çorba kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler 8 adet açılmış dövülmüş tavuk kalça1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı tuz ve kekik1 çay kaşığı karabiberYarım fincan sıvı yağ İç pilav için 1 adet soğan1 su bardağı pirinç1 su bardağı sıcak su1 yemek kaşığı kuş üzümü1 yemek kaşığı dolmalık fıstık1 er çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Piliç Topkapı Tanımı İçin Materyaller 4 adet but (Açılmış ve dövülmüş aldım) Pilav İçin 1 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı sıvı yağ1 küçük paket kuş üzümü1 küçük paket çam fıstığı1 su bardağı sıcak suTuz ve bir tutam karabiber Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Piliç Topkapı Tavuk Kapama Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı basmati pirinç1 çay kaşığı yenibahar1 çay kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı tuz8 adet açılmış tavuk butYarım çay bardağı zeytinyağı2 yemek kaşığı tereyağıYarım çay bardağı soyulmuş bademYarım çay bardağı kuş üzümü Piliç Topkapı Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,977Kullanıcılar
spineless81Son üye
Üst Alt