Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Piliç Topkapı

Piliç Topkapı
0
63

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
pilic-topkapi.jpg

Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler

  • 8 adet açılmış dövülmüş tavuk kalça
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım fincan sıvı yağ
İç pilav için
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1yemek kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı su

Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavuğumuzu aldığımız yere dövülmüş alalım. Yoksa meskende siz açın yeterlice. Güzelce süt ve baharatlarını ekleyip en az 1 saat marine edelim.
  2. İç pilavını hazırlayalım. İncecik doğradığımız soğanı yağla kavuralım pirincimizi ekleyip. Kavurup tüm materyalleri ekleyip pilavımız suyunu çekince demlenmeye bırakalım.
  3. Sonra 1 kase yardımıyla tavuklarımızın içine 1 yemek kaşığı pilav koyup güzelce kapatıp aykırı çevirin borcama dizin yapılışını öne çıkanlara ekledim bakabilirsiniz.
  4. Sosunu güzelce karıştıralım tavuklarımızın üzerine sürelim. Hem daha lezzetli hemde güzelce kızarması için.
  5. Üzerini folyo yada yağlı kağıt kapatıp yarım saat 40 dakika 200 derecede pişiriyoruz. Üzerini açık kızarana kadar pişiriyoruz.
 
858,500Konular
982,388Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt