
Piliç Topkapı Tanımı İçin Gereçler
- 8 adet açılmış dövülmüş tavuk kalça
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz ve kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım fincan sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 er çay kaşığı karabiber ve yenibahar
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1yemek kaşığı yoğurt
- 1 su bardağı su
Piliç Topkapı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavuğumuzu aldığımız yere dövülmüş alalım. Yoksa meskende siz açın yeterlice. Güzelce süt ve baharatlarını ekleyip en az 1 saat marine edelim.
- İç pilavını hazırlayalım. İncecik doğradığımız soğanı yağla kavuralım pirincimizi ekleyip. Kavurup tüm materyalleri ekleyip pilavımız suyunu çekince demlenmeye bırakalım.
- Sonra 1 kase yardımıyla tavuklarımızın içine 1 yemek kaşığı pilav koyup güzelce kapatıp aykırı çevirin borcama dizin yapılışını öne çıkanlara ekledim bakabilirsiniz.
- Sosunu güzelce karıştıralım tavuklarımızın üzerine sürelim. Hem daha lezzetli hemde güzelce kızarması için.
- Üzerini folyo yada yağlı kağıt kapatıp yarım saat 40 dakika 200 derecede pişiriyoruz. Üzerini açık kızarana kadar pişiriyoruz.