Pilavlı Bıldırcın Pilavlı Bıldırcın MALZEMELER 4 karakter 8 adet bıldırcın 1 ½ su bardağı pirinç 2 çorba kaşığı yağ 1 kahve fincanı beyaz fıstık 1 kahve kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri bir parça karabiber ½ tatlı kaşığı tuz 2 ½ su bardağı et suyu yada su HAZIRLANIŞI Bıldırcınları sırtından boydan badana yarıp göğsüne bastırarak yassı ülkü getirin Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın Fıstığı ve üzümü de ılık su ile ayrı olarak ıslayın Sonra pirinci iki kez yıkayıp süzdürün Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı serpip bir defa daha aşağı üst edip ateşten alın Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonradan fıstığı ilave edip, bir defa karıştırıp pirinci ek edin yavaşça karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların yürek ve ciğerlerini ek edip tuzunu, biberini suyunu da ilave edin İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 1617 dakika fazla ağır ateşte yada fırında pişirin, kapağını masada açarak servis