Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pilavlı Bıldırcın tarifi

Pilavlı Bıldırcın tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Pilavlı Bıldırcın tarifi

Malzemeler :

4 kişilik
8 adet bıldırcın
1 ½ su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı yağ
1 kahve fincanı beyaz fıstık
1 kahve kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri
bir tutam karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
2 ½ su bardağı et suyu yada su

Yapılışı :

Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale getirin Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın Fıstığı ve üzümü de ılık su ile ayrı ayrı ıslayın Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzdürün Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı serpip bir kere alt üst edip ateşten alın Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp pirinci ilave edin Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip tuzunu, biberini suyunu da ilave edin İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 1617 dakika çok ağır ateşte yada fırında pişirin, kapağını masada açarak servis edin
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt