
Piko Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti İçin;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- Çeyrek limon suyu
- 2 yemek kaşığı margarin
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 portakal rendesi
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
- Mavi haşhaş
Piko Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri derin bir kaba koyup yoğurmaya başlıyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Sonra ceviz büyüklüğünde modüllere ayırıp, yuvarlayıp, haşhaşa bulayın.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de 15-20 dakika denetimli pişirin.
- Daha sonra evvelce kaynattığımız soğuk şerbeti sıcak kurabiyelerin üzerine döküyoruz.
- Bir kaç saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz yaptığım herkes çok beğendi sizin de beğeneceğinizi düşünüyorum deneyeceklere afiyet olsun
.