Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Peynirli Yumurtalı Pide (İftara Ve Sahura Bol Yeşillikli)

Peynirli Yumurtalı Pide (İftara Ve Sahura Bol Yeşillikli)
0
200

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111

Peynirli Yumurtalı Pide (İftara Ve Sahura Bol Yeşillikli) Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 2 su bardağı ılık su (klasik su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5 su bardağı un
İç harcı için
  • 6 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 porsiyon beyaz ve tulum peyniri karışımı(istediğiniz peynir kullanabilirsiniz)
  • 4 adet taze yeşil soğan
  • Yarım bağ maydanoz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı su

Peynirli Yumurtalı Pide (İftara Ve Sahura Bol Yeşillikli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru yoğurmak için yoğurma kabına 2 su bardağı ılık su,şeker ve mayayı alarak karıştırıp kabın üzerini 5 dakika kapatalım maya aktifleşsin.
  2. Önce unun 2 bardağını ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştıralım.
  3. Ardından kalan unu ekleyip elimizle güzelce yoğuralım, hafif ele yapışan bir hamur olacak.Sakın yapışıyor diye un eği yapmayın.
  4. Üzerine pak bir poşet geçirelim yahut kapak kapatalım 35-40dakikada hamur kabarıp mayalanacaktır.
  5. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım.
  6. Yumurtaları harcı hazırlayacağımız kaba kıralım,birinin sarısını ayıralım.
  7. Peynirleri ezerek yumurtalara ek edelim.
  8. İnce kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ve sıvı yağı ek ederek güzelce karıştıralım.
  9. Mayalanan hamuru unlamış olduğumuz tezgaha alalım.
  10. Üzerine hafif un serpelim ve mandalina büyüklüğünde 11 beze yapalım bezeler kurumasın diye üzerine örtü kapatalım.
  11. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim. ????
  12. Bezenin birini alarak altına ve üzerine un koyalım merdane ile uzunlamasına silindir üzere daima birebir tarafta uzatarak büyütelim ,elimizle ununu hafif temizleyelim.
  13. İç harcından 2-3 kaşık koyarak kenarlarından bir parmak boşluk bırakarak fotoğraflarda gösterdiğim üzere kenarlarını üzerine kapatalım tepsiye alalım.
  14. Diğerlerini de tıpkı halde yaparak 2 tepsiye dizelim.
  15. Üzerlerine yumurta sarısı  sürelim.
  16. 250 derecede ısınmış fırının birini en alta oburunu ikinci tadına koyalım.
  17. Alt üst değiştirerek üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  18. Her fırının pişirme müddeti değişik olur kendi fırınınızın ayarına nazaran pişirin. Afiyet olsun ????????.
Peynirli Yumurtalı Pide (İftara Ve Sahura Bol Yeşillikli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Peynirli Yumurtalı Küçük Pide Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım kilo unTuz1 paket maya1,5-2 su bardağı su1 su bardağı süt İç harcı için; 5-6 adet yumurtaKaşar peynir ve beyaz peynirTuz Peynirli Yumurtalı Küçük Pide Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak hamuru ele...
Cevaplar
0
Görüntüleme
230
Kıymalı Pide (Akşam Hazırla Sahura Pişir) Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un2 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket instant maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 300 gram kıyma az orta yağlı2 adet büyük soğan2 adet sivri biber (üzerine süs için de bir kaç biber...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kıymalı Yumurtalı Pide Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 1 kilo un1 yemek kaşığı tuz2-3 su bardağı ılık su1 pk maya Üzeri için: Yarım kilo dana kıyma5/6 adet rendelenmiş büyük domatesBir tutam maydanoz2/3 adet yeşil biberKarabiber2/3 adet büyük soğanTuz1 -2 yemek kaşığı kırmızı toz biber2-3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Mayasız Peynirli Yeşillikli Pişi Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta1 su bardağı sütYarım su bardağı kaşar peyniri rendesiYarım su bardağı beyaz peynir rendesi1 tutam maydanoz1 tutam dereotu3 kol yeşil soğan yaprağıİsteğe bağlı bir ölçü sucuk kesimleri1 paket kabartma tozu3 buçuk su bardağı un 2 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Bol Yeşillikli Kısır Tarifi İçin Malzemeler İsteğe göre yarımşar demet halinde (maydanoz, marul, yeşil soğan, kuzu kulağı)1 adet kuru soğanYarım çay bardağı nar ekşisi1 tane limon1 bardak kısırlık bulgur1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası1 çay kaşığı tuzYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt