Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu (Ben mahlepli olanı kullandım olağan kabartma tozu ile de hoş oluyor)
- Aldığı kadar un
- 1tatlı kaşığı tuz
- 1 kase peynir
- Maydanoz
Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda sıcaklığında tereyağı kaba alalım, sıvı yağ, yumurta akını ekleyelim, sarısını üzeri için ayıralım sıvı yağ, un ve kabartma tozu eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
- Şekil vererek içine peynir koyularak kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu katılır.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kıtır kıtır bayatlamayan bir poğaça tanımı ????????.