teknolojiuzmani
FD Üye
Peynirli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 500 ml süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant kuru maya veya yaş maya
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı
- 4 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Peynirli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sütümüz eğer soğuksa hemen bir cezve yardımı ile ısıtalım. Ilık olunca hemen alalım. Yoğurma kabına süt, şeker, maya ilave edip maya çözünene kadar karıştıralım. Sonra sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Son olarak unu da ekleyelim. Unu kontrollü eklemekte fayda var. Hamurun kıvamı yumuşak olmalı çok sert bir hamur olmamalı.
- Hamur kıvamını aldıktan sonra üzerini temiz bir örtü örterek yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra çok büyük olmayacak şekilde parçalara ayıralım. Ayırdığımız parçaların üzerini açık unutmayın.
- Tek tek şekil verelim. Şekil verirken iç harcını da koyalım. Peynirli harç kullandım. Siz isterseniz patates veya başka şeylerde koyabilirsiniz.
- Ben karışık şekilli yaptım. Şerit halinde yaptıklarımın detayı resimlerde mevcuttur. Oradan bakıp kolayca yapabilirsiniz. Bütün hamur şekil verilir.
- Tepsiye yerleştirdikten sonra yumurta sarısı ve isteğe bağlı susam, çörekotu dökerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim. Kızardıktan sonra fırından alalım. Peynirli poğaçamız servise hazır. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.