
Peynirli Pide Harcı Tanımı İçin Gereçler
- Yağ (az koyma lakin en son margarin ekleneceği için çok da abartma)
- Soğan
- 2 kırmızı biber
- 2-3 yeşil biber
- 2-3 domates
- Yarım demet maydanoz
- Bir kaç kısım yeşil nane
- Lor peynir varsa ek olarak 1 kalıp tam yaglı beyqz peynir
- Salça
- Yarım paket margarin
- Tuz, kimyon, karabiber
Peynirli Pide Harcı Tanımı Yapılışı
- Yağ, soğan, salça birebir anda kavur. Hafif kavurun.
- Kaldırmaya yakın biberleri ve domatesi ekle. Biraz kavurun ocaktan kaldır. Soğumaya bırak.
- Sonra içine yarım sana yağ at, kavurma. Sıcaklığında erisin.
- Kimyon, tuz, karabiber ekle.
- Başka kapta peyniri yeterlice ayrıştır. Ve maydanozu minicik doğra içine karıştır.
- Soğan karışımı uygunca soğuyunca karıştır. Gönder fırına.