Peynirli Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 2-3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1-1.5 su bardağı ılık su
- Peynir
Peynirli Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un, maya, tuz, su kayıp yoğuruyoruz.
- Hamurun üstünü kapatıp 20 25 dk mayalanıp dinlenmesi için bekletiyoruz.
- Hamur dinlenirken iç harcı hazırlıyoruz.
- İsteğe nazaran içine pul biber ,yeşillik koyabilirsiniz ,ben lor peynir kullandım.
- Hamuru eşit modüllere bölüp un serperek açarak içine peyniri çok dolmayacak halde kenarlarından kapatıyoruz.
- Sonra tavada yahut gözleme için kullanılan farklı pişirme aparatlarında pişirip isteğe nazaran üstüne tereyağ sürerek servis edilir.
Peynirli Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.