bilgisayarci
FD Üye
Peynirli Börek Tanımı İçin Materyaller
- 8 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz (Göz kararı koyuyorum ben)
- 3 su bardağı su
- Sıvı yağ
- Peynir
- Yumurta sarısı
Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuz için; materyalleri karıştırıp, kulak göğsü kıvamı olacak bir biçimde hamuru yoğuruyoruz. 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
- 12 eşit bezeye bölüştürüp, servis tabağı boyutunda açılır ve ortalarına yağ sürerek üst üste dizilir. Bu biçimde de 15-20 dakika dinlendirilir.
- Dinlenen bezeler sırasıyla ve el yardımıyla çekilerek, çok ince olacak halde büyütülür.
- İç harcını koyup, ucundan içe yanlışsız rulo formunda sarılır.
- Tepsiye yerleştirip 5-10 dakika dinlendirip, üzerine yumurta sarısı sürülür ve 180 fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.