Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Petibör Bisküvili Mozaik Pasta

Petibör Bisküvili Mozaik Pasta

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Petibör Bisküvili Mozaik Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 2 su bardağı nesquik
  • 2 paket petibör bisküvi
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için;
  • 1 litre süt (yani 5 su bardağı)
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • Yarım paket krema
  • 2 paket vanilya şekeri
Üzeri için;
  • Çikolata sosu
  • (pastanın üzerini süslemek isterseniz hindistan cevizi ya da ezilmiş toz fındık fıstık kullanabilirsiniz)

Petibör Bisküvili Mozaik Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle derin bir kaba petibör bisküvilerimizi ellerimizle çok küçük parçalamayacak biçimde kırıyoruz .
  2. Daha sonra bebe bisküvimizi ve 2 su bardağı nesquik robottan geçiriyoruz ve 2 yemek kaşığı kakao ekleyip bunları iç içe koyup karıştırdıktan sonra üzerine sütü eritilmiş margarini ve tereyağını ek ettikten sonra uygunca karıştırıyoruz.(bisküvilerimizi ezmeden)
  3. Bir tepsinin içerisine yağlı kağıdı serdikten sonra yaptığımız petibör bisküviyi içine boşaltıp elimizle düz bir hal almasını sağlıyoruz.
  4. Bunu yaptıktan sonra muhallebi üretimine geçiyoruz.
  5. Süt ,un ,nişasta, toz şekeri iç içe karıştırıp tüpün üstünde muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz .
  6. Daha sonra margarin, yarım paket krema ve vanilya şekerimizi ilave ettikten sonra yeterlice karıştırıyoruz.
  7. Bu süreci yaptıktan sonra da tepsideki petibör bisküvi derimizin üzerine muhallebimizi döküp buzdolabında bekleterek soğumasını beklerken o sırada sosumuzu hazırlıyoruz .
  8. Tepsideki muhallebimiz soğumuşsa üzerine sıcak çikolata sosumuzu ekliyoruz.
  9. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz soğuduktan sonra kesip servis tabaklarına yerleştirip üstünü süsleyip servis edebiliriz.
Afiyet olsun. :)????????‍????.

Petibör Bisküvili Mozaik Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler 2.5 su bardağı süt1/2 (yarım) su bardağı şeker1/2 (yarım) su bardağı irmik1 yemek kaşığı kakao1 paket vanilya1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağı1/2 (yarım) paket petibör bisküvi Bisküvili Pasta Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Süt, şeker...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Küçük Petibör Bisküvi İle Mozaik Pasta Tanımı İçin Gereçler 1 paket küçük petibör bisküvi2 yemek kaşığı margarin yada tereyağ2 yemek kaşığı tepeleme kakao2 yemek kaşığı tepeleme toz şekerYarım su bardağı süt1 yemek kaşığı sürülebilir çikolata(nutella, sarelle vb)İstenilen ölçüde fındık fıstık vs...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Mozaik Pasta Kremalı Efsana Tanımı İçin Malzemeler 2 paket petibör bisküvi (Sade yada kakaolu)Yarım paket tereyağ yada margarin2 yemek kaşığı kakao1.5 su bardağı sütYarım çay bardağı damla çikolata Muhallebisi için; 5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı buğday nişastası1.5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Petibör Bisküvili Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler 1 litre süt1 su bardağı toz şeker4 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta Üzerı̇ ı̇çı̇n; Yarım paket tempo petibör bisküvi (100 gr) Petibör Bisküvili Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 1 tl sütü bir tencereye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Burçak Bisküvili Mozaik Toplar Tanımı İçin Malzemeler 100 gr margarin1 su bardağı sütYarım su bardağından biraz fazla şeker1 avuç kadar ceviz (İsteğe bağlı)2 yemek kaşığı kakao2 paket burçak bisküvi1 paket petibör bisküvi Bulamak için 1 çay bardağı hindistancevizi Burçak Bisküvili Mozaik...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt