
Mozaik Pasta Kremalı Efsana Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket petibör bisküvi (Sade yada kakaolu)
- Yarım paket tereyağ yada margarin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı damla çikolata
- 5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
- Meyve jölesi yada çikolata sosu ben portakallı meye jölesi yaptım
- 2 su bardağı portakal
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Mozaik Pasta Kremalı Efsana Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ben kakaolu 2 paket petibör bisküvi bir kaba ne çok ufak ne çok büyük ufaladım yarım paket tereyağı, 1 bardak süt ile ocakta erittim.
- Ocaktan aldıktan sonra yarım bardak sütü de ekledim. 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip bisküvilerin üzerine döküp yavaşça karıştıralım, bisküviler kırılmasın dikkat edelim.
- Sonra damla çikolataları da katıp hepsini güzelce karıştıralım karıştırılan bisküvileri kare borcuma yayalım bastırarak.
- Başka bir tencereye muhallebi için 5 bardak süt 3 yemek kaşığı nişasta 3 yemek kaşığı un 1. 5 su bardağı şekeri katıp ocakta pişirelim.
- Muhallebi yoğunlaşıp kaynayınca ocağı kapatalım ve 1 yemek kaşığı tereyağ ve 2 paket vanilyayı ekleyelim biraz soğuklandıktan sonra 1 paket toz krem şantiye döküp güzelce çırpalım.
- Daha sonra bisküvilerin üzerine güzelce yayalım en son olarak meyve jölesi içim bir tencereye 2 bardak portakallıyı 1 yemek kaşığı nişasta 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı limon suyunu koyup, yoğunlaşana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra pütürlü olmaması için ben bir kaba süzgeç ile süzdüm biraz soğuklanınca kremanın üzerine döktüm dışarıda ılınınca 1 gece buzdolabında beklesin sonra servise hazır afiyet olsun ????.