
Perdeli Pilav Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için :
- 2 tatlı kaşığı maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta (1 sarı üzerine)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağındam bir parmak eksik
- 1 kilo un (göz kararı ayarlayalım)
- 2 çorba kasesi pirinç
- Yarım demet maydanoz
- 750 gram jülyen dana eti
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Yeni bahar
- 1 litre kaynamış su
Perdeli Pilav Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamur için evvel sıvıları koyalım, mayayı da ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra unu ekleyip yoğuralım.
- Uygunca sarıp yarım saat mayalandıralım.
- Gelelim iç pilava, etimizi tuz ve biraz sıvı yağı ile pişirelim .
- Pişen etlere evvelce ıslatılmış pirinçleri ekleyelim kavuralım .
- Tuz ,karabiber ,yenibaharı ve pul biber ekleyip kavuralım.
- Maydanozu da içine ekleyelim .
- 1 yemek kaşığı tereyağını da ek edip suyunu ekleyip demlenmeye bırakalım.
- Hamur dinlendikten ve iç pilav pişip soğuduktan sonra kase boyutunda yuvarlak açılmış hamurları yerleştirin, iç pilavı koyalım.
- Hamuru kapatıp zıt çevirelim .
- Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim (isterseniz etrafına badem de yapıştırabilirsiniz).