Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Perdeli Pilav

Perdeli Pilav
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
perdeli-pilav.jpg

Perdeli Pilav Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için :
  • 2 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yumurta (1 sarı üzerine)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağındam bir parmak eksik
  • 1 kilo un (göz kararı ayarlayalım)
İç pilav için:
  • 2 çorba kasesi pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 750 gram jülyen dana eti
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Yeni bahar
  • 1 litre kaynamış su

Perdeli Pilav Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamur için evvel sıvıları koyalım, mayayı da ekleyip karıştıralım.
  2. Daha sonra unu ekleyip yoğuralım.
  3. Uygunca sarıp yarım saat mayalandıralım.
  4. Gelelim iç pilava, etimizi tuz ve biraz sıvı yağı ile pişirelim .
  5. Pişen etlere evvelce ıslatılmış pirinçleri ekleyelim kavuralım .
  6. Tuz ,karabiber ,yenibaharı ve pul biber ekleyip kavuralım.
  7. Maydanozu da içine ekleyelim .
  8. 1 yemek kaşığı tereyağını da ek edip suyunu ekleyip demlenmeye bırakalım.
  9. Hamur dinlendikten ve iç pilav pişip soğuduktan sonra kase boyutunda yuvarlak açılmış hamurları yerleştirin,  iç pilavı koyalım.
  10. Hamuru kapatıp zıt çevirelim .
  11. Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirelim (isterseniz etrafına badem de yapıştırabilirsiniz).
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt