teknolojiuzmani
FD Üye

Patlıcanlı Tereyağlı Atom Meze Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet patlıcan
- 5-6 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı olağan yoğurt
- 15-20 adet kurutulmuş kırmızı acı süs biber yahut 1.5 yemek kaşığı pulbiber
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- 2 diş sarımsak
Patlıcanlı Tereyağlı Atom Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanları fırında yahut ocakta közleyin ve soğumaya bırakın.
- Daha sonra soğuyan patlıcanları soyun ve küçük küp halinde doğrayın.
- Başka bir kasede süzme yoğurt ve olağan yoğurdu güzelce içinde topak kalmayacak formda karıştırın.
- Tuz ve ezilmiş sarımsakları da yoğurtlu karışıma ekleyin.
- Daha sonra doğradığınız patlıcanları suyunu süzüp yoğurtlu karışım ile birleştirin ve güzelce karıştırın. Şayet kıvamı cıvık olursa biraz daha süzme yoğurt ile mezeyi toparlayın.
- Küçük bir sos tavasına tereyağını koyup eritin ama yakmayın.
- Daha sonra sıvı yağı da koyup ısıtın.
- Yağlar ısındıktan sonra doğranmış kuru biberleri de koyun( ben kuru süs biberi kullandım lakin elinizde yoksa pulbiber de olur)
- Biberleri yağda yanmadan kavurduktan sonra servis tabağına aldığınız yoğurtlu patlıcanın ortasını yavaşça açın ve sıcak formda meze ile buluşturun. Afiyet olsun
.