
Patlıcanlı Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2-3 adet orta uzunluk domates
- 3 adet orta uzunluk patlıcan
- 4 su bardağı soğuk su (Domatesin suyu göz önünde bulundurularak öncelikle 3.5 bardak kullanılır pirinçler canlı kalırsa suyun kalan kısmı sıcak olarak eklenir. ben, direk 4 bardak kullandım lakin pirincin cinsi farklılık gösterebileceğinden önlemli davranmak gereklidir)
- 1 çay bardağı zeytinyağı ya da tereyağı (Pilav çok yağ sever lakin patlıcan kızartırken yağ çekeceğinden daha fazla kullanmaya gerek yoktur)
- Tuz
Patlıcanlı Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar, küp küp doğranıp 20 dakika kadar tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Havlu kağıt üzerine alınarak kurumaya bırakılır (Sulu olursa, kızartırken çok sıçrama yapar)
- Daha sonra kızartılıp havlu kağıt üzerinde fazla yağının gitmesi için bekletilir.
- Pilav tenceresine yağ eklenir. Isındıktan sonra rendelenmiş domatesler ek edilip kokusu çıkana kadar pişirilir.
- Nişastası uygunca gidene kadar yıkanmış pirinçler ek edilir. Orta ateşte orta sıra karıştırarak kavrulur. Kavruldukça rengi daha açık beyaza dönecek ve tane tane olacaktır.
- Suyu, tuzu ve patlıcanlar eklenir. (pirinç kavrulurken fazla ısındığından suyu eklerken dikkat etmek gerekir, sıçrayabilir)
- Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte aras ıra karıştırarak suyu yeterlice çekene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. Kavrulan pirinç karıştırılabilir, lapa olmaz. En az 10 dakika demlenmeye bırakılır.