Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patlıcanlı Pilav

Patlıcanlı Pilav
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patlicanli-pilav.jpg

Patlıcanlı Pilav Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2-3 adet orta uzunluk domates
  • 3 adet orta uzunluk patlıcan
  • 4 su bardağı soğuk su (Domatesin suyu göz önünde bulundurularak öncelikle 3.5 bardak kullanılır pirinçler canlı kalırsa suyun kalan kısmı sıcak olarak eklenir. ben, direk 4 bardak kullandım lakin pirincin cinsi farklılık gösterebileceğinden önlemli davranmak gereklidir)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı ya da tereyağı (Pilav çok yağ sever lakin patlıcan kızartırken yağ çekeceğinden daha fazla kullanmaya gerek yoktur)
  • Tuz

Patlıcanlı Pilav Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Patlıcanlar, küp küp doğranıp 20 dakika kadar tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Havlu kağıt üzerine alınarak kurumaya bırakılır (Sulu olursa, kızartırken çok sıçrama yapar)
  2. Daha sonra kızartılıp havlu kağıt üzerinde fazla yağının gitmesi için bekletilir.
  3. Pilav tenceresine yağ eklenir. Isındıktan sonra rendelenmiş domatesler ek edilip kokusu çıkana kadar pişirilir.
  4. Nişastası uygunca gidene kadar yıkanmış pirinçler ek edilir. Orta ateşte orta sıra karıştırarak kavrulur. Kavruldukça rengi daha açık beyaza dönecek ve tane tane olacaktır.
  5. Suyu, tuzu ve patlıcanlar eklenir. (pirinç kavrulurken fazla ısındığından suyu eklerken dikkat etmek gerekir, sıçrayabilir)
  6. Kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte aras ıra karıştırarak suyu yeterlice çekene kadar tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. Kavrulan pirinç karıştırılabilir, lapa olmaz. En az 10 dakika demlenmeye bırakılır.
 
858,505Konular
982,726Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt