Patetesli Nefis Mantı Hingel Tadında Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 2 orta uzunluk patetes haşlanmış
- 1 orta uzunluk soğan
- Yeterince sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yeterince su tuz
- 1 kase çırpılmış yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Patetesli Nefis Mantı Hingel Tadında Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Haşlanan patates püre haline getirilir.
- Soğanı ince doğrayıp, uygun bir tavaya alıp, gereğince sıvı yağ ekleyip kavrulur.
- Patates püresini ek edip karıştırılır.
- Tuz, baharatlarda eklenir uygunca karıştırılır soğumaya bırakılır.
- Hamurunuda yoğurup 15 dk dinlenmeye bırakılır.
- Un denetimli eklenir katı bir hamur elde edilir. Markadan değişebilir.
- Dinlenmiş olan hamurdan bezeler yapıp yufkadan kalın açılır.
- Küçük ağızlı su bardağıyla kesilir, çay bardağı ağızıylada olur.
- Bardağın ağzı hamura yapışıyorsa bardağın ağzı una batırılır yapışmasın.
- Kesmiş olduğumuz hamurların her birine tatlı kaşığıyla iç harçtan konur fotoğraftaki üzere kapatıp uçlarını uygunca yapıştırılır haşlanırken açılmasın.
- Uygun bir tencereye göz kararı su tuz katıp kaynamaya başlayınca içine mantıları ek edip 5 dk kaynatılır, kevgirle kaynayan mantılar servis tabağına alınır.
- Çırpılan sarımsaklı yoğur t üzerine dökülür sosuda üzerine gezdirip servis yapılır. Afiyet olsun.
Patetesli Nefis Mantı Hingel Tadında Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.