Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Pırasalı Börek

Patatesli Pırasalı Börek
0
55

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
patatesli-pirasali-borek.jpg

Patatesli Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 klio un
  • 3 su bardağı su
  • Tuz
  • Suyu denetimi ekleyin az gelirse yoğurarak eklersiniz
İçlerine sürmek için;
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr margarin eritelim
Patatesli iç harç için;
  • 4 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz karabiber nane pul biber
Pırasalı harcı için;
  • 1 kilo pırasa
  • 200 gr kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pulbiber

Patatesli Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Böreği yapmaya hamuru yoğurarak başlayalım suyu ılıtalım un ve tuzu kaba alıp, suyu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup kenara alalım dinlensin.
  2. İç harcını hazırlayalım patatesleri yıkayıp, ocakta haşlayalım kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alıp, sıvı yağ ekleyip, kavuralım patatesler haşlanınca kabuklarını soyup ezip kavurduğumuz soğanın içine ekleyip karıştıralım.
  3. Üzerine tuz, karabiber, pulbiber, nane ekleyip, tekrar karıştırıp kenara alalım.
  4. Pırasalı iç harcı hazırlayalım pırasaları yıkayıp, süzelim kuru soğanı ince doğrayalım sıvı yağ ekleyip kavuralım.
  5. Kıymayı ek edip karıştırıyoruz kıyma suyunu çekince salça ve baharatları ekleyip, tekrar karıştırıp üzerine pırasaları ekleyelim tuzunuda atıp, kavuralım ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Sıvı yağ ve margarini ocakta eritelim hamurumuzu küçük bezeler yapıp yağlayalım hepsini bir kezde yapıp yağlayalım birinci yaptığımız bezeyi alıp başlayalım elimizle tezgahı yağlayıp, büyütebildiğimiz kadar büyütelim.
  7. Börekleri ucuna harç koyup saralım görüntüde var yapılışı gül biçimi verip fırın tepsisine yerleştiriyoruz hepsine birebir süreci uygulayıp üzerine tekrar yağ sürelim.
  8. 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkınca üzerini örtelim.
Patatesli Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pırasalı Börek Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo pırasa250 gr kıyma1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı salçaYarım çay bardağı sıvı yağTuz, karabiber, pulbiber Hamur için; 1 kilo unTuzYarım paket kabartma tozuSu (Yumuşak bir hamur olacak) Ortalarına sürmek için; 1 çay bardağı sıvı yağ Pırasalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
El Açması Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuz5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) Sosu için; 125 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ İç harcı için; 1 kilo kadar pırasa3 adet soğan1 yemek kaşığı tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Pırasalı Patatesli Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yufka2 kol pırasa3 adet patates1 yemek kaşığı salçaTuzKara biberPul biber4 yemek kaşığı zeytinyağı Sosu için; 1 su bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı nişasta Üzeri için; 1 adet yumurta sarısıSusamÇörek otu Pırasalı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Kıymalı Havuçlu Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 paket baklavalık yufka Sosu için; 1,5 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 adet yumurta2 yemek kaşığı nişasta (Çıtır çıtır olsun diye istemeyen koymaya bilir) İç gereçleri için; 1 kilo pırasa200-250 gram kıyma2 adet havuç1 soğan1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
203
Çıtır Çıtır Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler 1 kg pırasa3 adet havuç3 yemek kaşığı sıvı yağTuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pulbiber5 adet yufka Yufkaların içine sürmek için Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri için; 1 adet yumurta1 tatlı kaşığı susam1 tatlı kaşığı çörek otu Çıtır Çıtır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt