
Patatesli Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 klio un
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Suyu denetimi ekleyin az gelirse yoğurarak eklersiniz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr margarin eritelim
- 4 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- Tuz karabiber nane pul biber
- 1 kilo pırasa
- 200 gr kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
Patatesli Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Böreği yapmaya hamuru yoğurarak başlayalım suyu ılıtalım un ve tuzu kaba alıp, suyu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yoğurup kenara alalım dinlensin.
- İç harcını hazırlayalım patatesleri yıkayıp, ocakta haşlayalım kuru soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alıp, sıvı yağ ekleyip, kavuralım patatesler haşlanınca kabuklarını soyup ezip kavurduğumuz soğanın içine ekleyip karıştıralım.
- Üzerine tuz, karabiber, pulbiber, nane ekleyip, tekrar karıştırıp kenara alalım.
- Pırasalı iç harcı hazırlayalım pırasaları yıkayıp, süzelim kuru soğanı ince doğrayalım sıvı yağ ekleyip kavuralım.
- Kıymayı ek edip karıştırıyoruz kıyma suyunu çekince salça ve baharatları ekleyip, tekrar karıştırıp üzerine pırasaları ekleyelim tuzunuda atıp, kavuralım ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Sıvı yağ ve margarini ocakta eritelim hamurumuzu küçük bezeler yapıp yağlayalım hepsini bir kezde yapıp yağlayalım birinci yaptığımız bezeyi alıp başlayalım elimizle tezgahı yağlayıp, büyütebildiğimiz kadar büyütelim.
- Börekleri ucuna harç koyup saralım görüntüde var yapılışı gül biçimi verip fırın tepsisine yerleştiriyoruz hepsine birebir süreci uygulayıp üzerine tekrar yağ sürelim.
- 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz fırından çıkınca üzerini örtelim.