Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Petek Poğaça

Patatesli Petek Poğaça
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
patatesli-petek-pogaca.jpg

Patatesli Petek Poğaça Tanımı İçin Materyaller

  • 1 buçuk su bardağı ılık süt
  • 1 sise maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı (sarıları üzerine sürücek )
  • 2 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 7 su bardağı un (kontrollü formda ekleyin un ölçüsü her markada değişiyor)
İç harcı için
  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Petek Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamurumuzu yoğurmaya başlamadan evvel patateslerin kabuklarını soyup, yıkayıp geniş bir tencereye koyun.
  2. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın.
  3. Yoğurma kabına sıcak sütü maden suyunu ve öbür gereçleri sırası ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim üzerini streç sinema sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Haşlanan patateslerin suyunu süzüp çatal kullanarak ezin.
  5. Sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı bir tavada kavurun.
  6. Salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  7. Son olarak ezmiş olduğunuz patatesleri de ekleyip 5 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
  8. Mayalama tamamlandığında 2 -3 dakika daha yoğuralım.
  9. Hamurumuzu 30 eşit modüle bölüp patatesli harcımızdan içerisine koyup 15 dakika tepsi mayası için dinlendirelim.
  10. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ yağı karıştırıp fazla bastırmadan sürelim.
  11. 180 derece ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt