teknolojiuzmani
FD Üye
Patatesli Mercimekli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 orta uzunluk patates
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı ince köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay karabiber
- Tuz
- Sıvıyağ
- 1 büyük demet maydanoz
- 1 büyük demet taze soğan
Patatesli Mercimekli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tencerenin içine düzgünce yıkanmış kırmızı mercimeği bırakın .
- Üzerine 5 su bardağı su bırakıp pişmeye yakın ortada bir karıştırarak orta ateşte mercimekler pişene ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Ardından mercimekler piştikten sonra üzerine ince köftelik simit bulguru karıştırarak ek edin ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirin.
- Ardından patatesleri haşlayıp süzün ve çatal yardımıyla patatesleri ezin.
- Maydanozları ve taze soğanı ince ince doğrayın .
- Köfteyi yoğurma kabına bırakın.
- Ayrı bir tavaya sıvı yağ ben bu ölçüde köfteye 2 su bardağına yakın sıvı yağ kullandım ve biber salçası bırakıp birlikte salçayı kavurun.
- En son ocağın altını kapatıp salçanın üzerine karabiber, pulbiberi ,kontrollü tuzu ,kimyonu bırakarak karıştırıN.
- Mercimeğin üzerine haşlanmış patatesleride ek edip birlikte 5 dakika karıştırarak yoğurun.
- En son üzerine maydanoz ve taze soğanı ek ederek birlikte karıştırın .
- Köfteye istediğiniz biçimi vererek servis tabağına bırakın .
- Patatesli mercimekli köftemizi limon ,marul ,turşu ile birlikte servise sunalım afiyet olsun.
Patatesli Mercimekli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.