
Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
- Tuz
- 6 adet orta boy patates
- 2 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber, kimyon
- Tuz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Patatesli Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayıp ezin. Biraz yağda soğanı kavurun ve patatesleri ilave edip kısaca kavurun.
- Ocaktan alıp baharat ve tuzunu ekleyin. Sıvıyağ, un, sirke ve tuzu karıştırın.
- Tek bir yufkayı serip üzerine karışımdan gezdirin. Heryerine geldiğinden emin olun.
- Yufkayı 8 veya 4 üçgene bölüp geniş kısma iç harcından koyun.
- Fazla sıkmadan sarın ve kendi etrafında döndürüp böreğe şeklini verin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Patatesli Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı