Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patatesli Gül Böreği

Patatesli Gül Böreği
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
patatesli-gul-boregi.jpg

Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
  • Tuz
İçi için;
  • 6 adet orta boy patates
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber, kimyon
  • Tuz
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Patatesli Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesleri haşlayıp ezin. Biraz yağda soğanı kavurun ve patatesleri ilave edip kısaca kavurun.
  2. Ocaktan alıp baharat ve tuzunu ekleyin. Sıvıyağ, un, sirke ve tuzu karıştırın.
  3. Tek bir yufkayı serip üzerine karışımdan gezdirin. Heryerine geldiğinden emin olun.
  4. Yufkayı 8 veya 4 üçgene bölüp geniş kısma iç harcından koyun.
  5. Fazla sıkmadan sarın ve kendi etrafında döndürüp böreğe şeklini verin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin.
  6. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpip 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirin. Afiyet olsun.
Not: Dilerseniz pişirmeden dondurabilir bilir. Pişireceğiniz zaman yarım saat öncesi dışarda bekletip çözdürün ki üzerine süreceğiniz yumurta sarısı donmasın. Sonra pişirebilirsiniz. Çok pratik oluyor tadında da hiç bir şey değişmiyor.

Patatesli Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,978Kullanıcılar
brk0079Son üye
Üst Alt