Patatesli Dilim Börek (Efsane Buzluk Böreği) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yufka
- 5 tane patates
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı sulu yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
Patatesli Dilim Börek (Efsane Buzluk Böreği) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri haşlayalım ve ezelim.
- Tavamıza zeytinyağını ve soğanı alıp kavuralım.
- Üzerine ezilmiş patates baharat ve tuzu ek edip birkaç dakika kavuralım ve ocağın altını kapatalım.
- Sosu için yoğurt ve sıvı yağı çırpalım.
- Yufkamızı tezgaha serelim.
- Her yerine sosu fırça yardımıyla sürelim. Hazırladığımız patatesli iç harcı 3 modül bölelim. Yufkanın üzerine yerleştirelim.
- Üzerine ikinci ve üçüncü yufkayı soslayıp patatesli harcı koyup tamamlayalım.
- Kenarlarından bir parmak katlayıp rulo haline getirelim.
- Bir saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Böreği bıçakla 2 cm olacak formda dilimleyelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ???????? dilerseniz böreği pişirmeden buzlukta koruma edebilirsiniz. Kurtarıcı oluyor. Buzluktan çıktıktan sonra 20 dakika dilimleyip pişirebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.