Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sodalı Patatesli Buzluk Böreği

Sodalı Patatesli Buzluk Böreği

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
sodali-patatesli-buzluk-boregi.jpg

Sodalı Patatesli Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane yufka
İç harcı için;
  • 1 tane soğan
  • 4 tane orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Chia tohumu

Sodalı Patatesli Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak iç harcını hazırlayalım. Patatesleri haşlayalım ve ezelim. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
  2. Üzerine baharatları ezilmiş patatesi ve tuzunu ilave edelim. Biraz kavurup soğutalım.
  3. Yufkamızı tezgaha serelim. Maden suyu ve sıvı yağı güzelce karıştıralım. Yufkanın her yerine sürelim. 4 yufkayı üst üste koyup her katı soslayalım.
  4. Yufkamızı önce 4 eşit parçaya sonra yine her birini iki eşit parçaya bölelim. Patatesli içini koyup saralım. Tepsimize dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ben chia tohumu kullandım siz dilerseniz susam ya da çörekotu kullanabilirsiniz.
  6. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.
Sodalı Patatesli Buzluk Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,673Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt