elektronikci
FD Üye

Sodalı Patatesli Buzluk Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yufka
- 1 tane soğan
- 4 tane orta boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
- 1 şişe maden suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Yumurta sarısı
- Chia tohumu
Sodalı Patatesli Buzluk Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcını hazırlayalım. Patatesleri haşlayalım ve ezelim. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım.
- Üzerine baharatları ezilmiş patatesi ve tuzunu ilave edelim. Biraz kavurup soğutalım.
- Yufkamızı tezgaha serelim. Maden suyu ve sıvı yağı güzelce karıştıralım. Yufkanın her yerine sürelim. 4 yufkayı üst üste koyup her katı soslayalım.
- Yufkamızı önce 4 eşit parçaya sonra yine her birini iki eşit parçaya bölelim. Patatesli içini koyup saralım. Tepsimize dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim. Ben chia tohumu kullandım siz dilerseniz susam ya da çörekotu kullanabilirsiniz.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyenlere afiyet şifa olsun ????.