Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patatesli Cevizli Çörek

Patatesli Cevizli Çörek
0
98

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80
patatesli-cevizli-corek-9.jpg

Patatesli Cevizli Çörek Tanımı İçin Materyaller

• 4 tane patates haşlanmış
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 avuç ceviz
  • Susam
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Patatesli Cevizli Çörek Tanımı Yapılışı

1. Patatesleri haşlayın çok yumuşak olması gerekiyor çatalla ezin .
  2. yoğurma kabına alın üzerine sıvı yağ maya şeker tuz ekleyin aldığı kadar un .
  3. çok sert bir hamur yapmayın üzerine cevizi katın iri modüllü olsun ben elimle kırdım.
  4. Bıçakla da doğraya bilirsiniz akşamdan yoğurdum hazır ettim .,
  5. Sabah mayası geldi yuvarlak bir tepsiye az sıvı yağ sürdüm ve hamuru yaydım tepsiye birazda tepsi mayası için yarım saat beklettim .
  6. 180 derecede ısıtılmış fırında 25 -30 dakika pişirelim üzerine susamda katalım nar üzere kızarsın mükemmel bir çörek oldu afiyetler olsun efendim ????????.

Similar threads

Açma Havasında Tahinli Cevizli Şekerli Çörek Tanımı İçin Malzemeler 4+1/2 (yarım) su bardağı un2 adet yumurta2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ1/2 (yarım) su bardağı ılık süt1/2 (yarım) su bardağı ılık suYarım paket yaş maya yada bir paket kuru maya2 yemek kaşığı şeker1/2 (yarım) çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Tahinli Cevizli Çörek (Kesinlikle Pişman Olmayacağınız Şahane Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 300 ml süt (ılık)1 paket kuru maya2 dolu yemek kaşığı şeker70 gram eritilmiş tereyağı(sıcak olmasın)2 adet yumurta(1 adedinin sarısı ayrılmış)4,5-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)1 çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2.5 bardak sütYarım bardak sıvı yağ1 adet yumurtaYarım paket yaş maya (Ya da instant bir paket)1 tatlı kaşığı toz şekerAldığı kadar unTuz50 gram tereyağı yapmayacak şekilde erit sıvı yağ ile karıştır Üzeri için; Yumurta140 gram ceviz içi Cevizli Çörek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Tahinli Cevizli Çörek Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt1 çay bardağı sıvı yağ50 gram tereyağ5 su bardağı un Maya Malzemeleri; 1 paket maya1 çay bardağı ılık su1 tatlı kaşığı şeker İç Harcı; 1 su bardağı tahin2 su bardağı şekerCeviz içi Üzeri İçin; 1 adet yumurta sarısıİri kıyılmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Haşhaşlı Cevizli Lokmalık Çörek Tanımı İçin Materyaller 1 büyük çay bardağı ılık süt1 büyük çay bardağı ılık su1 büyük çay bardağı sıvı yağ1 yumurta beyazı (sarısı üstüne)1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz2, 5-3 su bardağı un(bardak ölçüsü 200 mg) İç gereci; 1 su bardağı haşhaş ezmesiYarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt