Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote

Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg dana kuşbaşı
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı domates püresi ya da doğranmış domates
  • Tuz, karabiber, pulbiber, kekik
  • 1 su bardağı kaynar su
Püre için:
  • 4 orta uzunluk patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz, karabiber
Üzeri için :
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle ben evvelden kavurmuş olduğum eti kullandım. Kavrulmuş et yoksa tencereye sıvı yağ alınır üzerine etler eklenir, tencerenin kapağı kapatılıp suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirilir.
  2. Etten sonra tereyağı eklenir.
  3. Sırasıyla evvel arpacık soğanı, biberi ekleyip kavuralım.
  4. Daha sonra salçayı, baharatları, tuzu, domates püresini ekleyip karıştıralım.
  5. Üzerine kaynar suyu döküp kapağını kapatıp, kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  6. Patates püresi için patateslerimizi soyup, küp küp doğrayıp suda haşlıyoruz.
  7. Sıcakken patatesleri ezip içine tereyağı, süt, kaşar peyniri, tuz, karabiber ekleyip düzgünce ezelim.
  8. İsterseniz porsiyonluk fırın kaplarına püremizi koyalım ister benim üzere bir borcama koyun.
  9. Patates püresini alt tabana yaydıktan sonra et sotemizi ekleyelim.
  10. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
İftar sebebiyle tabağa koyduğum halini çekmeyi unuttum????????çok pratik çok hoş bir tanım????.

Afiyet olsun ????????.

Patates Püresi Tabanında Fırında Et Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Patates Püresi Yatağında Mantarlı Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 5 adet büyük uzunluk patates2 yemek kaşığı kaşar peyniri2 yemek kaşığı sütTuz, karabiber Tavuk sotesi için; 1,5 adet tavuk göğsü(450 gram civarı)1 adet soğan1 diş sarmısak7-8 adet mantar2 adet havuç1 yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Patates Püresi Yatağında Et Sote Tanımı İçin Malzemeler 1 kg kuzu kuşbaşı1 adet kuru soğan2 adet domates1 adet kırmızı biber1 adet yeşil biber1 diş sarımsakYarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı tuzYarım çay kaşığı pulbiberYarım çay bardağı sıvı yağ Patates püresi için; 1 kg kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Patates Püresi Tavuk Sote Tanımı İçin Malzemeler 1,5 tavuk göğsü4,5 adet yeşil biber1 adet kapya biber1 büyük soğan4,5 dış sarımsak1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım çay bardağı sıvı yağBaharatlarTuz Patates püresi için; 5-6 adet orta uzunluk haşlanmış patates1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Patates Püresi Yatağında Tavuk Sote Tanımı İçin Gereçler 1 adet tavuk göğsüYarım kilo mantar1 adet kuru soğan2 adet kırmızı biber1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı kekik1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber3 yemek kaşığı zeytinyağ Patates püresi için; 4 adet patates1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Patates Püreli Tavuk Sote (Videolu) Tanımı İçin Materyaller Patates püresi için 15 adet haşlanmalık patates25 gr kaşar peyniri40 gr tereyağ yahut margarin1 yemek kaşığı sütKarabiberTuz Tavuk sote için 1 adet tavuk göğsüYarım çay bardağından biraz az sıvı yağ1 adet soğan1 adet yeşil biber1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt