
Pastane Usulü Supangle (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 2 adet yumurta sarısı
- 150 gram bitter çikolata (2 paket)
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya sanayağ
- 1 çay bardağı buz gibi soğuk su
- Kek parçaları
- Antep fıstığı
- Beyaz çikolata kırıntısı
Pastane Usulü Supangle (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıvamı, dokusu, tadı, kokusu mükemmel bir lezzet…
Nasıl yaptım?.
- Kakao, toz şeker ve unu tencereye alıp karıştırdım. Süt ve yumurta sarılarını ekleyip sürekli karıştırarak pişirdim. Kaynadıktan sonra altını kapatıp çikolataları ve tereyağını ekleyip güzelce karıştırdım.
- Supangleyi oda sıcaklığına gelene kadar kabuk tutmaması için birkaç dakika çırptım.
- Ardından 1 çay bardağı soğuk suyu supangleye döktüm. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar tel çırpıcıyla çırptım.
- Bardaklara 2-3 parça kek ilave edip üzerine tatlımı bölüştürdüm ve güzelce soğumaları için buzdolabına kaldırdım.
- Tatlım hazır olduğunda üzerini süsleyip servis ettim.
Pastane Usulü Supangle (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı