bilgisayarci
FD Üye
Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya tozu
- Aldığı kadar un
- 2.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti yapmakla başlıyoruz tencereye şekeri suyu alıp, kaynatıyoruz. 15 dakika sonra limon damlatıp bir beş dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Yoğurma kabımıza yumuşamış yağımız alıyoruz üzerine un hariç öteki materyalleri ekleyip, çırpıyoruz. Unu denetimli ekleyip, ele yapışmayan kıvamda yoğurup ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, biçim veriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepiye dizip çatalla cicik atıp yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecede denetimli pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti döküp birkaç saat çekmesini bekliyoruz şerbeti çekince servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.