Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Muzlu Rulo Pasta

Pastane Usulü Muzlu Rulo Pasta
0
66

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
pastane-usulu-muzlu-rulo-pasta.jpg

Pastane Yolu Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Materyaller


Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıcak su
  • Çeyrek çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı toz krem şanti
Ortası için;
  • 2-3 muz
  • Damla çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için;
  • 30 gram beyaz çikolata
  • 30 gram sütlü çikolata
  • Toz fıstık

Pastane Adabı Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Akını şekerin yarısı ile kar üzere olana kadar çırpın.
  2. Yumurta sarısını da kalan şekerle su ek ederek şeker eriyene kadar çırpın.
  3. Nişasta, un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpın.
  4. Yumurta akını 3 seferde bu karışıma spatula ile söndürmeden ek ederek alttan üste yanlışsız katlayarak karıştırın.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayıp ısınmış 180 derecede 10-15 dk ortası üzeri pembeleşene kadar pişirin. Bende 10 dakikada pişti. ,
  6. Fırından çıkar çıkmaz rulo halinde pak bir havluya sarıp soğumaya bırakın.
  7. Kreması için toz krem şanti hariç bütün gereçleri tencereye alıp karıştırarak pişirin.
  8. Kaynadıktan sonra altını kısıp bir dakika daha karıştırın kapatın.
  9. Soğuduktan sonra toz krem şantiyi ekleyip mikserle pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın. Şayet çok katı kıvamlı olursa birkaç kaşık süt ekleyip çırpın.
  10. Muzların uçlarını alıp evvel ortadan kesin, sonra enlemesine ikiye kesin. Ben 10 dilim için 2,5 muz kullandım.
  11. Soğuyan keki açıp istediğiniz boyutta kesip kremadan sürün.
  12. Muz ve isteğe bağlı damla çikolata koyup rulo formunda sarın. Ben sardıktan sonra daha hoş görünmesi için kenarından ve altından çıkan kremayı bıçakla sıvadım.
  13. Üzerine eritilmiş beyaz çikolata ve sütlü çikolatadan sıkıp toz fıstık ile süsleyin.
  14. Üzerine isterseniz pudra şekeri de eleyebilirsiniz.
  15. En az 2-3 saat dinlendirin. Afiyet olsun. Tanımı nigarın nefis mutfağında görüp kendimce biraz değişiklik yaptım. ❤️.
Pastane Yordamı Muzlu Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt