Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Birebir Pastane Lezzetinde Ağızda Dağılan Minik Poğaça)

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Birebir Pastane Lezzetinde Ağızda Dağılan Minik Poğaça)
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pastane-usulu-dereotlu-pogaca-birebir-pastane-lezzetindeagizda-dagilan-minik-pogaca.jpg

Pastane Tarzı Dereotlu Poğaça (Birebir Pastane Lezzetinde Ağızda Dağılan Minik Poğaça) Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tane yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • Un (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı)
  • Yarım demet kadar dereotu (ince doğranmış
İçı̇ ı̇çı̇n;
  • Mihaliç loru yahut süzme peynir
Üzerı̇ ı̇çı̇n;
  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam

Pastane Yordamı Dereotlu Poğaça (Birebir Pastane Lezzetinde Ağızda Dağılan Minik Poğaça) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  3. Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım.
  4. Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem böyle minik minik ince açarsanız daha güzel olacaktır.
  5. Tanım kadar şekil ve pişirmede önemli unutmayın.
  6. Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ ve pekmez karışımı sürelim çatalla çizik yapıp susam serpelim.
  7. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.
Afı̇yet olsun.

Not ; Dileyen pişirdikten sonra buzluğa kaldırıp servis yapmadan fırında ısıtır ise yeni yapılmış üzere gevrek olur.
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 125 gram tereyağı1 çay bardağı sulu yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke1 tane yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)Aldığı kadar un (Yumuşak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Tereyağlı Kıyır Poğaça Tanımı İçin Materyaller 125 gram tereyağ1 çay bardağı sulu yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ̆1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke1 tane yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)Un (yumuşak ele yapışmayan bir hamur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ veya margarin1 çay bardağı yoğurt (sulu kısmından)1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz2 tatlı kaşığı sirke1 tane yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)Un (yumuşak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağıYarım su bardağı sulu yoğurtYarım su bardağı sıvıyağ1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke1 tane yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)Un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Dereotlu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller 2 adet yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)1 çay bardağı zeytinyağı yahut ayçiçek yağı1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı yoğurt1 paket kabartma tozuYarım çay bardağı eritilmiş tereyağı1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt