iltasyazilim
FD Üye
Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıcak su (Mayayı kabartmak için)
*2 adet yumurta (1 inin sarısını ayırın)
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket kuru maya
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*Aldığı kadar un
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı 1 çay bardağı sıcak suyu bir tabağa boşaltın ve üzerine mayayı dökün Mayanın güzel kabarması için üzerine 2 yemek kaşığı şekeri gezdirin Maya kabarana kadar margarini ve şekeri yoğurun Yoğurduğunuz kabın kenarlarına yaklaşık 4 su bardağı unu yayın ve ortada kalan boşluğa kalan tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurun (Hamur ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ekleyin)
Hazırladığınız hamuru 15 dk dinlendirin
Hamur dinlendikten sonra hamurdan toplar yapın ve elinizle biraz düzleyip tepsiye dizin (yüzeyin pürüzsüz olması için arada bir elinize çok az yağ sürün)
Hamurları tepside 1 saat dinlendirin
Sonra yumurta sarısına 34 damla yağ damlatıp poğaçaların üzerine sürün Çatalla hamurlara çizikler atın (Hamur mayalı olduğu için fazla bastırmayın)
Son olarak 180° fırında pişirin
Piştikten sonra poğaçalarınız daha yumuşak olsun isterseniz poğaçalar sıcakken üzerine nemli bez örtebilirsiniz
AFİYET OLSUN
*1 çay bardağı ılık süt
*1 çay bardağı sıcak su (Mayayı kabartmak için)
*2 adet yumurta (1 inin sarısını ayırın)
*2 tatlı kaşığı tuz
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket kuru maya
*1 paket oda sıcaklığında margarin
*Aldığı kadar un
Pastane Poğaçası Tarifi Yapılışı 1 çay bardağı sıcak suyu bir tabağa boşaltın ve üzerine mayayı dökün Mayanın güzel kabarması için üzerine 2 yemek kaşığı şekeri gezdirin Maya kabarana kadar margarini ve şekeri yoğurun Yoğurduğunuz kabın kenarlarına yaklaşık 4 su bardağı unu yayın ve ortada kalan boşluğa kalan tüm malzemeleri ekleyin ve yoğurun (Hamur ele yapışmayacak bir kıvam alıncaya kadar un ekleyin)
Hazırladığınız hamuru 15 dk dinlendirin
Hamur dinlendikten sonra hamurdan toplar yapın ve elinizle biraz düzleyip tepsiye dizin (yüzeyin pürüzsüz olması için arada bir elinize çok az yağ sürün)
Hamurları tepside 1 saat dinlendirin
Sonra yumurta sarısına 34 damla yağ damlatıp poğaçaların üzerine sürün Çatalla hamurlara çizikler atın (Hamur mayalı olduğu için fazla bastırmayın)
Son olarak 180° fırında pişirin
Piştikten sonra poğaçalarınız daha yumuşak olsun isterseniz poğaçalar sıcakken üzerine nemli bez örtebilirsiniz
AFİYET OLSUN