iltasyazilim
FD Üye
Pastahane Poğaçası (Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı şeker
*3 çay kaşığı tuz
*5 ,5 bardak un
*2 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket maya
Üzerine isteğe bağlı;
*Haşhaş
*Susam
*Çörek otu
İç harcı:
*Peynir
*Maydanoz
*Çok az yağ
Pastahane Poğaçası (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
1
*İlk önce süt ile suyu ılıtıyoruz
*Üzerine maya şeker koyup karıştırıyoruz
*5 kaşık unu serpiyoruz Ağzını kapatıp 10 dk bekliyoruz
*Sonra diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz
*Unu da azar azar koyuyoruz Tek yön halinde kabartarak yoğuruyoruz
*Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlayıp bir su bardağı suya atıyoruz
*Hamurumuzun ağzını kapatıp yanına suyu yanına koyalım
*Hamurumuz kabardığında hamur suyun üzerine çıkacak fırını 250 derece alt üst şeklinde açıp hamuru yapmaya başlıyoruz
*Hamur suyun üzerine çıktığında hamurumuzu alıyoruz
*Mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayıp peynirli yapmak isteyenler yuvarladığımız bezenin ortasına elimizle düz çizgi yapıyoruz
*İçine malzemeyi koyup elimizle yana çevirip ortaya gene bastırıyoruz
*Üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına atıyoruz
*Kızarınca poğaçamız hazır Afiyet olsun
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı şeker
*3 çay kaşığı tuz
*5 ,5 bardak un
*2 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 paket maya
Üzerine isteğe bağlı;
*Haşhaş
*Susam
*Çörek otu
İç harcı:
*Peynir
*Maydanoz
*Çok az yağ
Pastahane Poğaçası (Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı Bismillahirrahmanirrahim
1
*İlk önce süt ile suyu ılıtıyoruz
*Üzerine maya şeker koyup karıştırıyoruz
*5 kaşık unu serpiyoruz Ağzını kapatıp 10 dk bekliyoruz
*Sonra diğer malzemeleri koyup karıştırıyoruz
*Unu da azar azar koyuyoruz Tek yön halinde kabartarak yoğuruyoruz
*Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlayıp bir su bardağı suya atıyoruz
*Hamurumuzun ağzını kapatıp yanına suyu yanına koyalım
*Hamurumuz kabardığında hamur suyun üzerine çıkacak fırını 250 derece alt üst şeklinde açıp hamuru yapmaya başlıyoruz
*Hamur suyun üzerine çıktığında hamurumuzu alıyoruz
*Mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayıp peynirli yapmak isteyenler yuvarladığımız bezenin ortasına elimizle düz çizgi yapıyoruz
*İçine malzemeyi koyup elimizle yana çevirip ortaya gene bastırıyoruz
*Üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına atıyoruz
*Kızarınca poğaçamız hazır Afiyet olsun