
Pastacı Kremalı Kekli Supangle Tanımı İçin Gereçler
Kek:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağına 2 yemek kaşığı kakao( üzerini un ile ederek tamamlayalım)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- Yarım paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- Yarım paket kremşanti
- Yarım su bardağı süt
- 1 litre süt
- 1 yumurta sarısı
- 7 yemek kaşığı şeker
- 3 zirveli yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 50 gram bitter çikolata
- 50 gram sütlü çikolata
- 1 su bardağı soğuk su
Pastacı Kremalı Kekli Supangle Tanımı Yapılışı
- Kek materyallerini sırasıyla ekleyerek çırpalım.
- Baton kek kalıbında 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim.
- Pastacı kreması için tereyağ ve kremşanti hariç öbür gereçleri tencereye alalım.
- Güzelce çırptıktan sonra kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca tereyağı ek edip ocağın altını kapatalım.
- Biraz daha karıştırıp çırpma kabına alalım. Üzerine streçfilm ile kapattım buzdolabına kaldıralım.
- 1 saat kadar sonra yarım su bardağı süt ve kremşanti ek edip mikserle çırpalım.
- Supangle için çikolata ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye alalım.
- Düzgünce karıştırdıktan sonra tel çırpıcı ile orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca tereyağını ve çikolataları ek edelim.
- 1-2 dk sonra ocağın altını kapatalım. Orta sıra karıştırarak 15 dk kadar soğutalım.
- Buzdolabından soğutulmuş 1 su bardağı suyu ek edip mikserle yada tel çırpıcıyla çırpalım.
- Sunum için kaselerin altına beyaz kremadan sürelim.
- Üzerine bir dilim kek koyalım. En üst kısma supangleyi paylaştıralım.
Not:kalan keki saklama kabında buzluğa kaldırabilirsiniz. Daha sonraki tanımlarda pratik olacaktır.
Tanımı hazır kek ile de yapabilirsiniz.