
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler
- 250 ml ılık sıvı krema
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 yumurta + 1 adet akı (Kalan sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
- File badem
Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı
- Kremayı ılıtıp öbür materyalleri ekleyin ve yavaş yavaş un eği yaparak pürüzsüz yumuşacık bir hamur yoğurun.
- Hamuru en az 5-6 dakika yoğurun. Kabına hafif sıvı yağ sürüp hamuru içine alın ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. 45 dakika sonra hamur iki katına çıkmış olacaktır. Hamurdan üç büyük, üçte küçük beze elde edin.
- Örgü biçimi verin. Büyük kesimin içine oyuk yapın ve küçüğü üzerine yerleştirin. Üzerini örtün ve tekrar tepsi mayası için yaklaşık 30 dakika bekletin.
- Yumurta sarısını sürüp üzerine file badem serpin. Evvelce ısıttığınız fırında 35 dakika kadar pişirin. Benim fırınım bu müddette pişirdiği için bu türlü yazdım. Siz denetimli pişirin.