Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya Çöreği

Paskalya Çöreği
0
42

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
paskalya-coregi-6.jpg

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler

  • 250 ml ılık sıvı krema
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 yumurta + 1 adet akı (Kalan sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin
  • File badem

Paskalya Çöreği Tanımı Yapılışı

  1. Kremayı ılıtıp öbür materyalleri ekleyin ve yavaş yavaş un eği yaparak pürüzsüz yumuşacık bir hamur yoğurun.
  2. Hamuru en az 5-6 dakika yoğurun. Kabına hafif sıvı yağ sürüp hamuru içine alın ve üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. 45 dakika sonra hamur iki katına çıkmış olacaktır. Hamurdan üç büyük, üçte küçük beze elde edin.
  3. Örgü biçimi verin. Büyük kesimin içine oyuk yapın ve küçüğü üzerine yerleştirin. Üzerini örtün ve tekrar tepsi mayası için yaklaşık 30 dakika bekletin.
  4. Yumurta sarısını sürüp üzerine file badem serpin. Evvelce ısıttığınız fırında 35 dakika kadar pişirin. Benim fırınım bu müddette pişirdiği için bu türlü yazdım. Siz denetimli pişirin.
 
858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt