Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Paskalya Çöreği (Mahlepli)

Paskalya Çöreği (Mahlepli)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Paskalya Çöreği (Mahlepli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • Yarımdan biraz fazla margarin
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 tam yumurta bir yumurta beyazı
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı mahlep
  • 2 çay bardağı su

Paskalya Çöreği (Mahlepli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle su şeker margarin yumurta ve mayayı yoğurma kabına alalım.
  2. Biraz yoğurduktan sonra hamura mahlep katalım ve yeterlice yoğuralım (Hamurun kıvamı kıymetli ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı) 4 5 dk güzelce yoğuralım ve hamuru 30 dk mayalandıralım.
  3. Sonra da hamuru 18 eşit modüle bölelim, ufak olacak formda daha sonra hamuru elimizle silindir formunda açalım ve uçlarını birleştirerek saç örmek üzere örelim.
  4. Hiç mayalandırmadan direk tepsiye alalım ve üzerine yumurta sarısı sürelim ve fındık kırıntıları serpelim.
  5. Daha sonra hiç mayalandırmadan direk tepsiye dizelim ve evvelce ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dk kadar güzelce pişirelim. Afiyet olsun ????.
Paskalya Çöreği (Mahlepli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Paskalya Çöreği Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta2 büyük çay bardağı toz şeker2 büyük çay bardağı ılık su2 büyük çay bardağı süt1 büyük çay bardağı sıvı yağ150 gram tereyağı ( eritilmiş ve ılıtılmış)1 paket instant maya1 yemek kaşığı mahlep (arzuya nazaran azaltılıp çoğaltılabilirsiniz)1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler Su bardağı ölçüsü 200 ml 100 gram eritilmiş tereyağ (yarım su bardağından 1 parmak fazla)Yarım çay bardağı ılık su3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık sütYarım su bardağı +1 yemek kaşığı toz şeker2 adet yumurta1 tutam tuz4 su bardağı unBaharat...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi İçin Malzemeler 100 gr tereyağı1 su bardağı sütYarım su bardağı ılık suYarım çay bardağı sıvı yağ1 paket ınstant maya1 su bardağından iki parmak eksik şekerÇay kaşığı ucuyla tuz2 adet yumurta5 -6 su bardağı un Pamuk Gibi (Paskalya Çöreği) Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Paskalya Çöreği Tanımı İçin Gereçler Yarım  çay  bardağı ılık sütYarım çay bardağı su1 paket instant  maya1 paket damla sakızlı vanilya1 tatlı kaşık mahlep75 gram tereyağYarım su bardak  toz şeker (tatlı sevenler arttırabilir)2  yumurta(birinin sarısı üzerine) Üzeri için; Yumurta sarısıFile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Mis Gibi Mahlep Kokusu İle Büyüleyen Paskalya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt1 su bardağı su2 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kuru maya2 yemek kaşığı tereyağı1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı toz şeker1 tatlı kaşığı mahlepAldığı kadar un Üzeri için: 1 adet yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,500Konular
982,386Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt