Paşa Lokumu (Yiyenlerden Tam Not Alan Kaymaklı Lokum) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un 200 ml
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağından 1 parmak eksik
- Süt
- 150 gram taze kaymak (Almanya için schmand)
- Ceviz
- Fındık
Paşa Lokumu (Yiyenlerden Tam Not Alan Kaymaklı Lokum) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle tepsiye hindistan cevizi serpin hazır olsun.
- Tencere evvel un, şeker ekleyin karıştırın üzerine sütü ek edin, karıştırın. Orta ateşte karıştıra karıştıra pişirin kaynayınca üzerine vanilya şekeri ve tereyağını ek edin ocaktan alın.
- Tepsiye eşit ölçüde dökün spatulayla düzeltin buz dolabında 4 saat bekletin.
- Krem şantiye sütle çırpın yoğunlaşınca içine kaymağı ekleyin tekrar çırpın. Kremayla kaymak bir birine karışsın lokumun üzerine eşit ölçüde sürün. Enine uzun şeritlere kesin 5 uzun şerite kestim ben ortadan tekrar kesin.
- Daha sonra elinizle yavaşça sarın isteğe bağlı ortalarına ceviz ekleye bilirsiniz öylede hoş oluyor servis tabağına yerleştirin üzerini isteğe bağlı süsleyin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.