Padişah Lokumu Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3-4 yemek kaşığı kakao
- 5 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt (Krem şanti için)
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 40 gram paket çikolata
- 1 paket vanilya
Padişah Lokumu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Lokum kısmı için süt, şeker, un ve kakaoyu tencereye ekleyip ocağa alalım.
- Kaynayıncaya kadar orta ateşte daima karıştırarak pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca 2 dk daha karıştırarak kaynatalım.
- Altını kapatınca içerisine 1 yemek kaşığı tereyağ isteğe nazaran 40 gram çikolata ve vanilini ekleyelim.
- Büyük dikdörtgen tepsimize hafif su daha sonra hindistan cevizini serpelim.
- Muhallebimizi hindistan cevizi serptiğimiz büyük uzunluk tepsimize dökelim ve spatula yardımı ile düzleştirelim.
- Soğuması için beklerken krem şantimizi hazırlayalım.
- Tatlımız büsbütün soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine dökerek yayalım.
- Kremşantinin üzerine cevizimizi serpelim.
- Buzdolabında birkaç saat kadar beklettikten sonra enlemesine 1 modüle keselim ve dikeyine 6 modül olarak keselim.
- Rulo formunda sararak servis tabağına alalım.
- Üzerini benmari tarzı eritilmiş çikolata ve fındık kesimleri ile süsledim sizde dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun. ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.