Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Parmaklarınızı Yedirtecek Uzakdoğu Mantısı (Dumplings)

Parmaklarınızı Yedirtecek Uzakdoğu Mantısı (Dumplings)
0
35

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
parmaklarinizi-yedirtecek-uzakdogu-mantisi-dumplings.jpg

Parmaklarınızı Yedirtecek Uzakdoğu Mantısı (Dumplings) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için:
  • 2 1/4 (çeyrek) (2 ve bir çeyrek) su bardağı (320 gr) un
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) (3 çeyrek) su bardağı (185 ml) su, çok sıcak olsun (ele yapışmayacak ve yumuşak bir hamur elde etmeliyiz)
  • Yarım çay kaşığı tuz
İç harcı için:
  • 450 gram kıyma (Dana eti veya tavuk eti fark etmez)
  • 6 dal yeşil soğan (Sapıyla küçük küçük doğranacak)
  • Yarım küçük boy lahana (Beyaz) rendelenecek
  • Arzuya göre 5 mantar (Küçük küçük doğranacak) ben bu seferlik kullanmadım
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı sirke (Herhangi olur, ben üzüm kullandım)
  • 2 veya 3 dış sarımsak (Ezilecek)
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Arzuya göre pulkırmızı biber ve toz karabiber
Sosu için:
  • 3 yemek kaşığı soyasosu
  • 1 yemek kaşığı sirke (herhangi olur, ben üzüm kullandım)
  • 1 diş sarımsak (Ezilecek)
  • Taze zencefil (Rendelenecek, bir diş sarımsak boyutunda)
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • Arzuya göre pulkırmızıbiber
  • Arzuya göre bal

Parmaklarınızı Yedirtecek Uzakdoğu Mantısı (Dumplings) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk önce hamurumuz için uygun bir kaba su hariç bütün malzemeleri katalım ve elimizle karıştıralım.
  2. Suyumuzu azar azar katip ve ele yapışmıçak yumuşak bir hamur elde ettiğimizde hamurumuzu yoğurmaya başlıyalım.
  3. Hamurumuzu şimdi mutfak tezgahına alalım ve pürüssüz hale gelene kadar yoğuralım. Yaklaşık 5 dakika. Şimdi hamurumuzu tekrar kaba alalım ve nemli bir bezle kabin üzerini örtelim.
  4. En az 45 dakika dinlensin.
  5. Dinlenen hamurumuzu kabımızdan alalım ve az biraz daha yoğuralım.
  6. Hamurumuza şimdi uzun ve ince bir şekil verelim (resimlere bakın) ve misket büyüklüğünde parçalar keselim.
  7. Her parçaları beze haline getirin ve biraz un eşliğinde teker teker ince ve daire şeklinde oklavayla veya merdaneyle açalım.
  8. Resimde göstermek istediğim gibi kenarlarını bir tık daha ince açın.
  9. Tümü olarak ince bir yufka elde etmeliyiz. Eğer kenarları tam güzel daire olmadıysa ve bazıları yamuk olmuşsa dilerseniz bir kalıp ile üzerine bastırıp güzel bir daire şekli verebilirsiniz.
  10. Her açtığımız yufkamızı üst üste dizelim ve kenara alalım.
  11. İç harcımız için bütün malzemeleri uygun bir kaba alalım ve iyice karıştıralım.
  12. İçini dolduracağımız yufkaları mutfaktezgahına alalım ve içine harcımızdan dolduralım.
  13. Mühürlenecek yufkaların bütün kenarlarına işaretparmağınızla suyla gezdirin ve yufkamızı şimdi beğendiğiniz şekille mühürleyin.
  14. Her yufkaya böyle işlem uygulayın.
  15. Ocağa aldığımız uygun bir tavaya 2-3 yemekkaşığı sıvı yağı dökün (bir fırça yardımıyla yağı bütün tavaya değsin) ve mantılarımızı dizin içine (mantının dibi tavaya değmeli, resimlere bakın)
  16. Ocağınız kısıkateşte (ortaya yakın) olmalı.
  17. Bu yüzden tavamız tam kızardığından emin olduğunuzda mantıları dizin içine.
  18. Tencerenin üzerini kapağıyla kapatın ve mantılarımızın altı kızarana kadar bu şekilde pişsinler.
  19. Mantılarımızın alt kısmı karamel rengini aldıysa yarım çaybardağı şu dokun tavanın içine ve tekrar kapağını kapatın.
  20. Böyle bir kaç dakika daha pişsinler kendi buharında.
  21. Pişen mantılarımızı bir tabağa alalım ve kalan diğer mantılara aynı işlemi uygulayın. Servise hazırdır şimdi. Afiyetler olsun.Not: eğer iç harcımız artarsa güzel köfteler yapabilirsiniz. Aşırı lezzetli oluyor????

Parmaklarınızı Yedirtecek Uzakdoğu Mantısı (Dumplings) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 200 gram tavuk göğsü1 tane küçük boy soğanKarabiberPulbiberKırmızı toz biberTuz Salçalı sosu için: 2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domatesleri salçasıNane1 su bardağı sıcak su Üzeri için: YoğurtPulbiberNane Tavuklu Yufka Mantısı Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Meşhur Yağ Mantısı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 su bardağı ılık su1 yumurta1 tepeleme yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı instant maya1 çay kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekerUn İç Harcı İçin 300 gram dana kıyma1 rendelenmiş soğanKarabiberPulbiberKırmızı toz biberTuz Sosları İçin 1 kase...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Boşnak Mantısı Tarifi İçin Malzemeler 200 ml bardak ölçüsü Hamur için 2 su bardağı süt4,5 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı sıvı yağ (Açmak için) İç harcı için 300 gram kıyma1 adet kuru soğan1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Pişirmek için 2 su bardağı kaynar su Boşnak Mantısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Kabak Sandal (Kabak Yemeyeni Yedirtecek Bir Yemek) Tarifi İçin Malzemeler 5 tane etine dolgun büyük boy kabak300 gram orta yağlı kıyma2 tane biber2 tane domates1 büyük baş soğan2 diş sarımsak1 buçuk yemek kaşığı salça acı tatlıTuz ,karabiber ,yedibaharMaydanozYarım çay bardağı sıvı yağ Kızartmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Mercimek Mantısı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı kırmızı mercimek1 çay bardağı köftelik bulgur (kısırlık)3 su bardağı suTuz1 tatlı kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberYarım tatlı kaşığı zerdeçal Yoğurtlu sosu için: 1 su bardağı  yoğurt2 diş sarımsak (rendelenmiş)Tuz Salçalı sosu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,505Konular
982,776Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt